Vlaamse meesters

De Vlaamse meesters (waaronder Van Eyck, Bruegel, Rubens en Van Dyck) zijn alom gekend in het VK. De Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen ondersteunt tentoonstellingen en lezingen over Vlaamse meesters, in samenwerking met Britse musea zoals de Scottish National Gallery, het Ashmolean Museum in Oxford, en het Holburne Museum in Bath. 

De Vlaamse overheid ondersteunt af en toe ook bredere partnerschappen met Britse topmusea. Zo opende Minister-President Jan Jambon in februari 2020 een tentoonstelling ter ere van de Vlaamse schilder Léon Spilliaert. In 2016-2017 ging aan de Royal Academy de expo 'Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans' door, met significante Vlaamse steun. Vlaanderen steunde ook de Jan Gossaert-tentoonstelling aan de National Gallery in 2011. Op beide locaties werd ook een 11-juli receptie georganiseerd.  

Er is ook oog voor hedendaagse beeldend kunstenaars. In de periode 2015-2018 bood de Vlaamse overheid een residentieplek aan voor Vlaamse kunstenaars in het Londense kunstencentrum Gasworks, vermaard voor zijn residentieprogramma.