Vlaamse hogescholen

De 13 hogescholen in Vlaanderen zorgen voor een zeer divers aanbod aan bachelorsopleidingen, vooral gericht op meer technische en artistieke vaardigheden. Voor een volledig overzicht kan u terecht op Study in Flanders. We belichten alvast twee uitzonderlijk sterke opleidingen aan Vlaamse hogescholen:

De bachelor Digital Arts and Entertainment (DAE) van Howest is uniek in Europa en speelt in op de bijzonder snelle groei van deze specifieke sector. Het wereldwijde awards- en mentorprogramma voor jonge creatieven “The Rookies” heeft de opleiding van Howest Kortrijk gerangschikt als de beste Engelstalige digital arts bachelor ter wereld.  De geknipte opleiding dat het technische met het creatieve combineert.

De modeacademie is een onderdeel van de Artesis-Plantijn Hogeschool in Antwerpen. De afstudeerrichting Mode aan de Antwerpse Academie behoort tot de absolute wereldtop binnen de modeopleidingen. 

Vooral vanaf de jaren ‘80 verwierf de modeacademie internationale erkenning door het succesverhaal van de ‘Antwerpse Zes’. Deze benaming verwijst naar de zes ontwerpers die tussen ’80-’81 afstudeerden aan de Modeacademie: Dirk Bikkembergs, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene & Marina Yee. Later volgden onder meer ook Martin Margiela, Raf Simons en Haider Ackermann in hun voetsporen.