Summer & Winter University

Universiteit Antwerpen biedt in de zomerperiode, en vanaf februari 2022 ook in de winterperiode, korte termijncursussen aan genaamd "Summer & Winter University”. De opleidingen omvatten naast de theorielessen vooral ook lezingen, workshops en uitstappen. Vaak is dit in samenwerking met partnerorganisaties om een kwalitatieve mix van onderwijs en plezier te garanderen. De deelnemers kunnen ECTS-kredieten verwerven na succesvolle afronding van de programma's.

De Summer & Winter University  heeft verschillende onderwerpen, naar gelang interesse van de deelnemers. Met het ruime aanbod aan internationale programma’s mikt men niet enkel op de doelgroep studenten, maar ook onderzoekers en professionals kunnen deelnemen aan deze studies. 

 

De Taalunie en de Universiteit Gent bieden een zomercursus Nederlands aan die zich richt op de drie pijlers taal, cultuur en beroep gedurende twee weken. Het doel van de cursus is de deelnemers kennis te laten maken met de  Nederlandse en Vlaamse samenleving en zo hun communicatieve vaardigheden te versterken. Buitenlandse studenten uit zo’n dertig landen krijgen zo de kans om elkaar beter te leren kenen.

Ook KU Leuven biedt een intensieve cursus Nederlands aan gedurende een week in de zomerperiode. De cursus richt zich zowel op beginners als op meer gevorderde sprekers en is daarom beschikbaar in 5 niveaus. Er worden tijdens de cursus verschillende culturele activiteiten georganiseerd met het oog op het verbeteren van de taalvaardigheden.

Univesiteit Antwerpen stadscampus
Stadscampus Universiteit Antwerpen