Relaties met Schotland

Vlaamse ministers of parlementsdelegaties brengen geregeld een bezoek aan Schotland, waarbij het kan gaan over beleid op vlak van onderwijs, welzijn, havens of internationale samenwerking.

Vlaamse artiesten en gezelschappen komen ook vaak naar de verschillende Schotse festivals met steun van de Vlaamse overheid. Sinds enige jaren worden vele Vlaamse producties onder de noemer 'Big in Belgium' vertoond op de Edinburgh Festival Fringe.

Ook met de vermaarde Schotse universiteiten lopen er veel contacten. De Diplomatieke Vertegenwoordiging heeft in het bijzonder het geschiedkundig onderzoek 'Scotland and the Flemish People' aan University of St Andrews ondersteund over de invloed van Vlaamse inwijkelingen op de Schotse samenleving door de eeuwen heen. 

In 2016 werd er een Flanders Day receptie gehouden in de Scottish National Gallery, naar aanleiding van een Rubens tentoonstelling en een academische conferentie, om de goede relaties in de verf te zetten. In 2019 keerde de Diplomatieke Vertegenwoordiging terug naar Edinburg om Flanders Day te vieren, met recepties in het Schotse Parlement en de Edinburgh Tattoo, dit maal naar aanleiding van de publicatie van Scotland and the Flemish People.