Herdenkingsconcert WO I in St-Paul's Cathedral op 8 november

  • 25 september 2018

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk een herdenkingsconcert in het kader van de 'Groote Oorlog' die in Flanders Fields van 1914 -1918 om onnoemelijke menselijke offers vroeg.

De herdenking is dit jaar extra bijzonder, omdat ze de culminatie is van de 4 jaar durende herdenkingsplechtigheden '14-18. In november 2018 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde met een wapenstilstand. 
We doen daarom een extra inspanning om van Flanders Remembers in 2018 een bijzondere editie te maken. Er zijn talloze projecten geweest met Britse partners ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Vlaanderen. Daarom nodigen we dit jaar alle betrokkenen uit voor een uitzonderlijk herdenkingsconcert als orgelpunt om ‘Flanders Fields’ een laatste keer extra in de kijker te zetten. We willen ook onze dank betuigen aan iedereen die met ons samengewerkt heeft gedurende deze laatste 4 jaren.

Dit jaar organiseren we Flanders Remembers in de indrukwekkende St Paul’s Cathedral in Londen, dé referentie voor Britse militaire plechtigheden en herdenkingen, met tevens een uitstekende muzikale reputatie voor koormuziek.

Onder leiding van componist en dirigent Dirk Brossé brengen het Symfonieorkest Vlaanderen en het koor van St Paul’s Cathedral een selectie van

- 'Distortion, a Hymn to Liberty’,  een compositie van Dirk Brossé, met soprano Hanne Roos

- 'The Cool Web - a Robert Graves Oratorio', door Jools Scott & Sue Curtis met bas-bariton Edward Grint. De jonge Britse componist Jools Scott schreef deze muziek ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog en is gebaseerd op de gedichten van Brits soldaat Robert Graves, die vocht aan het Westelijk front.

 Kruis alvast 8 november aan in uw agenda en klik hier voor tickets.