Havenstudies

Door de 4 grote havens speelt de maritieme sector een cruciale rol in Vlaanderen. Daarom is het belangrijk dat er ook opleidingen worden aangeboden die zich verdiepen in de maritieme sector. Hieronder een overzicht van de beschikbare maritieme studies in Vlaanderen.

De Hogere Zeevaartschool in Antwerpen is de enige hogeschool in België die de academische opleidingen Nautische Wetenschappen en de professionele opleiding Scheepswerktuigkunde aanbiedt. De colleges worden in het Nederlands of in het Frans gegeven. Er zijn zo’n 35% internationale studenten met meer dan 20 verschillende nationaliteiten.

Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel bieden een Engelstalige Master in Maritieme Wetenschappen aan gericht op een internationaal publiek. De multidisciplinaire aanpak die men hanteert maakt het tot een unieke opleiding. De sterke interactie met de maritieme sector door middel van gastlezingen en excursies biedt studenten actuele informatie over havens en scheepvaart.

De Master of Maritime and Air Transport Management van de Antwerp Management School (Universiteit Antwerpen) is een  Engelstalige opleiding voor een internationaal doelpubliek met een achtergrond in economie of management waarbij gefocust wordt op transport gerelateerde zaken. 

Havenbedrijfj Gent
Havenbedrijf Gent