Flanders Day 2022

  • 15 juli 2022


Op 7 juli vierden we Flanders Day, het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Voor de gelegenheid mochten we gebruik maken van een spiegeltent, een stukje Vlaams erfgoed! Om de speciale band te belichten tussen de tent en de optredens die er in plaatsvonden en nog steeds plaatsvinden, organiseerden we twee verrassingsacts uit Vlaanderen voor onze gasten. 

Eerder die dag faciliteerden we ook een vergadering van Circuscentrum Vlaanderen met hun Britse partners, een goede promotie voor de sterktes van hedendaags circus en hedendaagse podiumkunsten. 

De avond ging van start met een fascinerend optreden door mentalist Kurt Demey , en na de speeches door Diplomatiek Vertegenwoordiger Bart Brosius, directeur van Toerisme Vlaanderen UK & Ireland Andrew Daines en hoofd van Flanders Investment & Trade Uk Dirk Verlee, werden we ook vergast op een spectaculair rolschaatsoptreden door Jasper D’Hondt en Yolaine Dooms van 15Ft6.

Tijdens zijn speech legde Diplomatiek Vertegenwoordiger Bart Brosius nog eens de nadruk op het belang van het vieren van cultuur en diversiteit na Brexit. Cultuur brengt ons samen en culturele uitwisseling is het perfecte recept voor het opbouwen van nieuwe vriendschappen. 

Hij belichtte ook de aloude banden tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk en vermeldde de grote mogelijkheden tot onderzoekssamenwerking op het vlak van transport, waterstof, het opslaan van koolstof en de circulaire economie.

Vervolgens konden we genieten van live muziek, Vlaamse hapjes en natuurlijk Vlaams bier! 

Mocht u geïnteresseerd zijn in podiumkunsten uit Vlaanderen in Londen deze zomer, kan u van drie optredens van Vlaamse gezelschappen genieten (Karel Casier & Aat Dirks, Sur Mesure and Be Flat), die deel uitmaken van de reeks Focus on Flanders van het GDIF Festival