Europese studies in het hart van Europa

Enkele instellingen in Vlaanderen bieden specifieke Europese studies aan die vooral gericht zijn op internationale studenten:

Het Europacollege is een onafhankelijke universiteit die masterprogramma's aanbiedt in Europese studies met zijn hoofdcampus in Brugge. De opleiding streeft ernaar de studenten voor te bereiden voor leidinggevende functies waarbij een strategisch begrip van Europese kwesties noodzakelijk is. Volgens The Times, “Het Europacollege, in de middeleeuwse stad Brugge, is voor de Europese politieke elite wat de Harvard Business School is voor het Amerikaanse bedrijfsleven.”

Het Vesalius College werd opgericht in 1987 door de Vrije Universiteit Brussel en de Boston University om volledig Engelstalige opleidingen aan te bieden. In 2016 werd het door Multirank Global University Ranking gerangschikt als een van de 25 meest internationaal georiënteerde universiteiten ter wereld. Studenten met internationale ambities komen hier aan hun trekken met up-to-date studieprogramma’s en flexibiliteit in cursusselectie.

Daarnaast bieden de Vlaamse universiteiten ook verschillende Europese studieprogramma's aan. Een unieke ervaring om te leren over Europa en de EU, in of vlakbij de hoofdstad van Europa.