Culturele Diplomatie

Het Verenigd Koninkrijk kent een boeiend cultureel landschap met wereldvermaarde musea, internationale festivals, een bruisende muziekscene en een lange theatertraditie. Vlaanderen heeft echter ook een zeer rijk cultureel erfgoed - zeker in de schilderkunst - en een baanbrekende hedendaagse artistieke praktijk - denk maar aan onze innovatieve podiumkunsten. We promoten wat Vlaanderen aan cultuur te bieden heeft en steunen Vlaamse kunstenaars en gezelschappen om in het Verenigd Koninkrijk door te breken.

De Vlaamse overheid en Vlaamse fondsen bieden vaste subsidiekanalen aan. Daarbovenop kan de Diplomatieke Vertegenwoordiging op verschillende manieren een duwtje in de rug geven. Dit kan gaan van het communiceren van een tentoonstelling op onze nieuwsbrief en facebook-pagina, het aanbieden van een receptie bij een dansvoorstelling, de ondersteuning van een festival dat Vlaamse groepen programmeert door reis- of verblijfskosten te dekken, tot het opzetten van specifieke initiatieven, veelal in samenwerking of overleg met Vlaamse partners zoals het Kunstenpunt, Literatuur Vlaanderen, het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Vlaams Architectuur Instituut.

De Diplomatieke Vertegenwoordiging is ook lid van de EUNIC Londen cluster, een netwerk van alle Europese culturele instituten en cultuurattachés, om gezamenlijke Europese projecten op te zetten en informatie uit te wisselen.

Ballet-TOM_klein